Sum-sum tulang telah dikenalpasti sebagai salah satu sumber terbaik untuk menuai sel stem dari dewasa, melalui aspirasi sum-sum tulang (BMA). Proses BMA adalah berisiko rendah yang biasanya dilakukan di belakang tulang pinggul. Sel stem mesenkimal (MSC) yang berada di tulang yang bertekstur span diekstrak dari sum-sum tulang, di mana ia merupakan prosedur separuh hari meninggalkan parut yang sangat kecil dan boleh diabaikan. MSC kemudian dibawa balik ke makmal untuk diproses dan dikembangkan.

Tisu lemak telah didapati mengandungi sel stem mesenkimal(MSC). MSC ini dituai secara sempurna semasa liposuction, di mana sebalik membuang lemak yang dikumpul, lemak itu dibawa kembali ke makmal untuk pengasingan dan pengembangan MSC. Walaupun MSC  yang berasal dari tisu lemak kini masih dikaji untuk merawat pelbagai penyakit, mereka didapati amat sesuai dalam penggunaan kosmetik.

Sel stem mesenkimal  yang berasal dari gigi, yang juga dikenali sebagai sel stem pulpa gigi, boleh dijumpai dalam tisu pulpa di gigi. Tisu pulpa boleh diambil dari gigi bongsu yang diekstrak melalui pembedahan ortodontik dan juga dari gigi yang jatuh secara semula jadi, di mana ia biasanya dibuang sebagai sisa dan untuk disimpan untuk kegunaan masa depan. Ia menawarkan pelbagai peluang untuk menyimpan sel stem dengan mudah, selamat, dan berpatutan untuk kanak-kanak dan orang dewasa apabila mempunyai kurang alternatif.

Darah periferal yang dituai dari aliran darah yang beredar, seperti darah tali pusat, mengandungi sel-sel stem hematopoietik yang banyak (HSC). Kehadiran sel stem dalam darah periferal secara tidak langsung disebabkan oleh pengenalan Faktor Peningkatan Colon Granulocyte (GCS-F) ke dalam aliran darah. Sel stem yang dituai dengan cara ini dikenali sebagai sel stem darah periferal (PBSC).